modül #1 Klinik Beslenmeye Giriş Sağlık hizmetlerinde beslenmenin önemi, beslenme bakımında sağlık çalışanlarının rolleri ve beslenme değerlendirmesinin ilkelerine genel bakış.
modül #2 Beslenme ve Hastalık Önleme Kardiyovasküler hastalık, diyabet ve bazı kanserler dahil olmak üzere diyet ile kronik hastalıklar arasındaki ilişkinin incelenmesi.
modül #3 Makronütrientler: Karbonhidratlar, Protein ve Yağ Üç makronütrientin işlevleri, kaynakları ve önerilen günlük alım miktarları dahil olmak üzere derinlemesine incelenmesi.
modül #4 Mikronütrientler: Vitaminler ve Mineraller Temel mikronütrientlerin işlevleri, kaynakları ve eksiklik belirtileri dahil olmak üzere kapsamlı bir incelemesi.
modül #5 Beslenme Değerlendirmesi: Antropometrik Ölçümler Boy, kilo, vücut kitle indeksi (VKİ) ve vücut kompozisyon analizi dahil olmak üzere doğru antropometrik ölçümler almak için uygulamalı eğitim.
modül #6 Beslenme Değerlendirmesi: Diyet Değerlendirmesi Diyet alımının 24 saatlik geri çağırma, gıda sıklığı anketleri ve besin analiz yazılımı dahil olmak üzere çeşitli yöntemler.
modül #7 Beslenme Bakım Süreci: Beslenme Tanısı Beslenme sorunlarını belirlemek ve kişiselleştirilmiş bakım planları geliştirmek için beslenme bakım sürecinin uygulanması.
modül #8 Beslenme Bakım Süreci: Beslenme Müdahalesi Belirli beslenme tanılarını ele almak için kanıta dayalı beslenme müdahalelerinin geliştirilmesi.
modül #9 Beslenme Bakım Süreci: Beslenme İzleme ve Değerlendirmesi Beslenme bakım planlarının değerlendirilmesi ve hasta sonuçlarının izlenmesi.
modül #10 PEDİATRİK BESLENME: Bebek ve Yürümeye Başlayan Çocuk Beslenmesi Emzirilen ve mama ile beslenen bebekler dahil olmak üzere bebekler ve yürümeye başlayan çocuklar için beslenme gereksinimleri ve önerileri.
modül #11 PEDİATRİK BESLENME: Çocuk ve Ergen Beslenmesi Optimum büyüme ve gelişme için beslenme dahil olmak üzere çocuklar ve ergenler için beslenme gereksinimleri ve önerileri.
modül #12 GERONTOLOJİ BESLENME: Yaşlı Yetişkinler İçin Beslenme Yaşla ilgili değişiklikler ve yaygın sağlık koşulları dahil olmak üzere yaşlı yetişkinler için beslenme gereksinimleri ve önerileri.
modül #13 Spor Beslenmesi:Optimum Performans İçin Yakıt Karbonhidrat yükleme, hidrasyon ve elektrolit dengesi dahil olmak üzere sporcular için beslenme stratejileri.
modül #14 Tıbbi Beslenme Terapisi:Diyabet Yemek planlama, karbonhidrat sayımı ve insülin tedavisi dahil olmak üzere diyabetin beslenme yönetimi.
modül #15 Tıbbi Beslenme Terapisi:Kardiyovasküler Hastalık Lipit düşürme, kan basıncı kontrolü ve omega-3 yağ asitleri dahil olmak üzere kardiyovasküler hastalığın beslenme yönetimi.
modül #16 Kanser Bakımında Beslenme Tedavi ve sağ kalım sırasında beslenme desteği dahil olmak üzere kanserin beslenme yönetimi.
modül #17 Gastrointestinal Beslenme İrritabl bağırsak sendromu, inflamatuar bağırsak hastalığı ve gastrointestinal cerrahi dahil olmak üzere gastrointestinal bozuklukların beslenme yönetimi.
modül #18 Böbrek Beslenme: Böbrek Hastalığı ve Diyaliz Diyaliz ve transplantasyon dahil olmak üzere böbrek hastalığının beslenme yönetimi.
modül #19 Beslenme Desteği: Enteral ve Parenteral Beslenme Kritik bakımda beslenme desteği dahil olmak üzere enteral ve parenteral beslenmenin endikasyonları, faydaları ve komplikasyonları.
modül #20 Otlar, Bitkiler ve Takviyeler Kullanımları, etkileşimleri ve potansiyel riskleri dahil olmak üzere popüler otlar, bitkiler ve takviyelerin kanıta dayalı incelemesi.
modül #21 Beslenme Bakımında Kültürel Yeterlilik Kültürel olarak hassas beslenme bakımı stratejileri dahil olmak üzere gıda seçimleri ve beslenme uygulamaları üzerindeki kültürel etkiler.
modül #22 Beslenme Politikası ve Savunuculuğu Beslenme politikasının şekillendirilmesinde sağlık çalışanlarının rolü dahil olmak üzere beslenme politikası, savunuculuğu ve mevzuatına genel bakış.
modül #23 Gıda Sistemleri ve Sürdürülebilirlik Gıda üretimi, işlenmesi ve dağıtımı dahil olmak üzere sürdürülebilir gıda sistemleri ve gıda seçimlerinin çevre.
modül #24 Beslenme Bilgilerinin İletişimi Hastalara, ailelere ve topluluklara beslenme bilgilerinin etkili bir şekilde iletilmesi, yazılı ve sözlü iletişim becerileri dahil.
modül #25 Ders Özeti ve Sonuç Klinik Beslenme kariyerinde sonraki adımları planlamak
Öğrenmeye, paylaşmaya ve rekabet etmeye hazır mısınız?