modül #1 Mevsimlik Ekime Giriş Mevsimlik ekimin önemi ve bunun ürün verimi, toprak sağlığı ve çevre üzerindeki etkilerine genel bakış.
modül #2 İkliminizi Anlamak İklim bölgenizi belirleme ve bunun büyüme mevsimi, sıcaklık ve yağış düzenlerini nasıl etkilediği.
modül #3 İlkbahar Ekimine Genel Bakış Hazırlık, ekim ve bakım ipuçları dahil olmak üzere ilkbahar ekim sezonuna giriş.
modül #4 Erken İlkbahar Mahsulleri (Şubat-Mart) Brokoli, kara lahana ve ıspanak gibi serin mevsim mahsullerinin ekimi ve erken ilkbahar mevsiminde bunlara nasıl bakılacağı.
modül #5 Geç İlkbahar Mahsulleri (Nisan-Mayıs) Domates, biber ve patlıcan gibi sıcak mevsim mahsullerinin ekimi ve bunların geç ilkbahar mevsiminde bunlara nasıl bakılacağı.
modül #6 Yaz Ekimine Genel Bakış Sıcağa dayanıklı mahsuller ve zararlılara karşı dayanıklı mahsuller dahil olmak üzere yaz ekim sezonuna giriş. yönetim stratejileri.
modül #7 Sıcak Mevsim Mahsulleri (Haziran-Temmuz) Bamya, güney bezelyesi ve kabak gibi mahsullerin ekimi ve sıcak yaz aylarında bunlara nasıl bakılacağı.
modül #8 Kuraklığa Dayanıklı Mahsuller (Ağustos-Eylül) Mısır, fasulye ve ayçiçeği gibi mahsullerin ekimi ve kuraklık dönemlerinde bunlara nasıl bakılacağı.
modül #9 Sonbahar Ekimine Genel Bakış Soğuk mevsim mahsulleri ve kış hazırlıkları dahil olmak üzere sonbahar ekim sezonuna giriş.
modül #10 Erken Sonbahar Mahsulleri (Eylül-Ekim) Marul, havuç ve pancar gibi soğuk mevsim mahsullerinin ekimi ve erken sonbahar mevsiminde bunlara nasıl bakılacağı.
modül #11 Geç Sonbahar Mahsulleri (Kasım-Aralık) Brüksel lahanası, kara lahana ve ıspanak gibi dayanıklı mahsullerin ekimi ve geç sonbaharda bunlara nasıl bakılacağı sezon.
modül #12 Kış Ekimine Genel Bakış Soğuğa dayanıklı ürünler ve iç mekan bahçe stratejileri dahil olmak üzere kış ekim sezonuna giriş.
modül #13 Soğuk Çerçeve ve Çember Ev Bahçeciliği Büyüme sezonunu uzatmak ve yıl boyunca ürün yetiştirmek için soğuk çerçeveler ve çember evler kullanma.
modül #14 İç Mekan Bahçeciliği ve Tohum Başlatma İç mekanda tohum başlatma, mikro yeşillikler yetiştirme ve büyüme sezonunu uzatmak için iç mekan bahçe tekniklerini kullanma.
modül #15 Mevsimlik Ekim İçin Toprak Hazırlığı Toprağı mevsimlik ekim için hazırlama, toprak sağlığını test etme, iyileştirme ve koruma dahil.
modül #16 Sulama ve Su Yönetimi Damla sulama ve yağmur suyu hasadı dahil olmak üzere mevsimlik ekim için etkili sulama stratejileri.
modül #17 Zararlı ve Hastalık Yönetimi Organik ve entegre zararlı yönetimi stratejilerini kullanarak mevsimlik ekimdeki yaygın zararlıları ve hastalıkları belirleme ve yönetme.
modül #18 Mahsul Rotasyonu ve Planlaması Mevsimlik ekim planının tasarlanması, uyumlu mahsullerin seçilmesi ve ekim tarihlerinin planlanması.
modül #19 Kayıt Tutma ve Günlük Tutma Hava, toprak ve mahsul verilerinin izlenmesi de dahil olmak üzere mevsimlik ekimde kayıt tutmanın ve günlük tutmanın önemi.
modül #20 Pollinatörler İçin Mevsimlik Ekim Arı dostu çiçekler ve otlar da dahil olmak üzere polinatörlere fayda sağlayan mahsullerin ekimi.
modül #21 Yaban Hayatı İçin Mevsimlik Ekim Kuş dostu bitkiler ve habitat restorasyonu da dahil olmak üzere yerel yaban hayatına fayda sağlayan mahsullerin ekimi.
modül #22 İklim Dayanıklılığı İçin Mevsimlik Ekim Değişen hava koşullarına uyum sağlamak ve iklim değişikliğini azaltmak da dahil olmak üzere iklim dayanıklılığını oluşturmak için mevsimlik ekim stratejilerinin kullanılması.
modül #23 Topluluk Oluşturma İçin Mevsimlik Ekim Ortak bahçeler, çiftlikten sofraya girişimler ve toplum destekli tarım programları da dahil olmak üzere topluluk oluşturmak için mevsimlik ekimin kullanılması.
modül #24 Ders Özeti ve Sonuç Mevsimlik Dikim Rehberi kariyerinde sonraki adımları planlama
Öğrenmeye, paylaşmaya ve rekabet etmeye hazır mısınız?