modül #1 Ortaokul Dil Sanatlarına Giriş Derse hoş geldiniz! Ortaokulda dil sanatlarının önemini ve bu dersten ne bekleyebileceğinizi öğrenin.
modül #2 Edebi Türleri Anlamak Kurgu, kurgu dışı, şiir ve tiyatro gibi farklı edebiyat türlerini keşfedin.
modül #3 Okuma Anlama Stratejileri Görselleştirme, çıkarım ve özetleme gibi okuduğunu anlama becerisini geliştirmeye yönelik stratejileri öğrenin.
modül #4 Kelime Bilgisi Oluşturma Bağlam ipuçları, önekler, son ekler ve kök sözcükler dahil olmak üzere kelime dağarcığınızı geliştirmenin yollarını keşfedin.
modül #5 Bölüm 1: Kurguya Giriş Kısa bir hikayeyi okuyup analiz ederek kurgu ögelerini (konu, karakter, mekan ve tema) öğrenin.
modül #6 Karakter Gelişimini Analiz Etmek Karakter özellikleri, motivasyon ve çatışma gibi karakter gelişimini daha derinlemesine inceleyin.
modül #7 Arsa Yapısını Anlamak Olay örgüsünün bileşenleri olan serim, yükselen aksiyon, doruk noktası, düşen aksiyon ve çözüm hakkında bilgi edinin.
modül #8 Bölüm 2:Şiir Keşfi İmgelem, metafor ve benzetme gibi edebi araçları öğrenmek için bir dizi şiiri okuyun ve analiz edin.
modül #9 Mecazi Dili Anlamak Kişileştirme, abartma ve ses benzetmesi gibi mecazi dili keşfedin.
modül #10 文3:Kurgusal Olmayan Yazılara Giriş Kronolojik, karşılaştırma-karşıtlık ve neden-sonuç gibi metin yapıları hakkında bilgi edinmek için kurgusal olmayan bir metni okuyun ve analiz edin.
modül #11 Ana Fikirleri ve Destekleyici Ayrıntıları Belirleme Kurgusal olmayan metinlerde ana fikirleri ve destekleyici ayrıntıları belirleme stratejilerini öğrenin.
modül #12 Metin Özelliklerini Anlama Başlıklar, alt başlıklar, alt yazılar ve diyagramlar gibi metin özelliklerini keşfedin.
modül #13 Yazma Atölyesi: Anlatı Yazımı Kişisel anlatı ve kurgusal hikaye yazmayı da içeren anlatı yazma alıştırması yapın.
modül #14 Yazma Süreci: Beyin Fırtınası ve Ana Hatları Çıkarma Beyin fırtınası, ana hatlarını çıkarma, taslak hazırlama ve düzeltme gibi yazma sürecini öğrenin.
modül #15 Yazma Atölyesi: Bilgilendirici Yazma Araştırma makalesi ve nasıl yapılır metni yazmak da dahil olmak üzere bilgilendirici yazılar yazma alıştırması yapın.
modül #16 Dilbilgisi ve Mekaniği Anlamak Fiil zamanları, özne-fiil uyumu ve noktalama işaretleri de dahil olmak üzere dil bilgisi ve mekaniği gözden geçirin.
modül #17 Yazınızı Gözden Geçirin ve Düzenleyin Akran değerlendirmesi ve öz değerlendirme gibi yazınızı gözden geçirme ve düzenleme stratejilerini öğrenin.
modül #18 Sözlü İletişim: Kamusal Konuşma Sunum hazırlama ve sunma dahil olmak üzere topluluk önünde konuşma pratiği yapın.
modül #19 İşbirlikli Öğrenme: Edebiyat Çemberleri İşbirlikli öğrenmeyi uygulamak ve bir romanı tartışmak için edebiyat çevrelerine katılın.
modül #20 Bağımsız Okuma:Kitap Kulüpleri Bağımsız okuma yapmak ve bir romanı tartışmak için kitap kulüplerine katılın.
modül #21 Araştırma Becerileri: Güvenilir Kaynaklar Bulma Güvenilir kaynaklar bulma ve intihalden kaçınma gibi araştırma becerilerinizi öğrenin.
modül #22 Araştırma Becerileri:Bilgileri Düzenleme Not alma, özetleme ve başka sözcüklerle ifade etme gibi bilgileri organize etmeyi öğrenin.
modül #23 Bölüm 4: Dramı Keşfetmek Diyalog, sahne talimatları ve çatışma gibi drama unsurlarını öğrenmek için bir oyunu okuyun ve analiz edin.
modül #24 Edebiyatta Kültürel Çeşitliliğin Değerlendirilmesi Farklı kültürlerden ve bakış açılarından edebiyatı keşfedin.
modül #25 Ders Özeti ve Sonuç Ortaokul Dil Sanatları kariyerinde sonraki adımları planlamak
Öğrenmeye, paylaşmaya ve rekabet etmeye hazır mısınız?